Počela nova školska godina

KnjigeKoncem kolovoza i početkom rujna u naše prostorije u Sjemeništu i Konviktu ponovno su oživjele. Prvo je u subotu 31. kolovoza pristiglo jedanaest novih sjemeništaraca, šest iz Bosne Srebrene, a pet iz Hercegovine. Sutradan, prvoga dana rujna, stigli su svi ostali đaci, sjemeništarci, konviktorci i postulanti.

U Sjemeništu je 39 učenika, Konvikt sada ima 71 stanara (35 muških i 36 ženskih) , a Gimnaziju pohađaju ukupno 142 učenika – 41 tiron, 39 sekundana, 33 tercijana i 29 kvartana. I Profesorski zbor se pojačao: u Konviktu će od ove školske godine uz s. Celinu kao odgojiteljica raditi i s. Elizabeta Žuljević.

Veselo raspoloženje kulminiralo je u nedjelju 1. rujna navečer, kad je ispred Konvikta upriličeno predstavljanje svih novih učenika, a zatim roštiljada uz tamburice i kolo. Napokon, u ponedjeljak 2. rujna ujutro oglasila su se i školska zvona, a dan smo završili sv. misom i molitvom za Božji blagoslov u novoj školskoj godini. Za dobro raspoloženje sutradan pobrinuo se fra Ivica: on je ljetos boravio na HKM u Baselu, odakle je donio i podijelio cio tovar čokolada koje su tamošnja djeca poslala našim učenicima; na svakoj je čokoladi adresa darovatelja, pa eto zgodne prilike za nova prijateljstva i druženja.

Prvi tjedan protječe veselo i dinamično, a tercijane i kvartane već hvata putna groznica: u petak 6. rujna polaze na desetodnevno studijsko i maturalno putovanje u Grčku.