Premijera u Koblenzu: Better is peace!

Premijera u Koblenzu: Better is peace!Zajednički projekt Interkulturalnoga zbora mladih Visoko i Komornoga zbora mladih koji djeluje pri Školi pjevanja pri crkvi Naše Gospe u Koblenzu, u Njemačkoj, o kojem je već bilo riječi na našoj stranici, otvoren je vrlo uspješnim i zapaženim Koncertom za mir (Friedenskonzert) u Koblenzu pod simboličnim geslom "Better is peace" (Bolji je mir!). Prije toga organizirana je i posjeta Gradskoj vijećnici i prijem kod gradonačelnikova savjetnika za kulturu.

Nakon nekoliko velikih zajedničkih proba i nastupa na misi u Liebfrauenkirche, u kojoj kao orguljaš djeluje g. Manfred Feig, dana 24. ožujka 2014. u prepunoj dvorani Rhein-Mosel-Halle naš i njemački zbor zajedno su pokazali rezultat svoga cjelogo­dišnjega marljiva uvježbavanja Mise za mir Karla Jenkinsa. Instrumentalnu pratnju osigurao je Državni orkestar Rajnske filharmonije, a sve pod dirigentskom palicom gđice Alme Aganspahić i g. Manfreda Feiga, koji su pripremali ove dvije skupine mladih pjevača. Nastupio i Selmedin Smajić, učenik visočke Medrese, koji je proučio ezan iz Jenkinsove Mise za mir. Projekt su organizirali Rotary Club Koblenz Deutsches-Eck i Rotary Club Sarajevo.

Za vrijeme boravka u Koblenzu članovi našega zbora iz Visokog bili su smješteni u nekoliko domaćih obitelji kojima srdačno zahvaljujemo na prelijepu gostoprimstvu. Ovaj koncert zajedno s našim prijateljima iz Koblenza ponovit ćemo još 23. travnja u Visokom za Dan škole naše Gimnazije i 25. travnja u Sarajevu u Dvorani Bosanskog kulturnog centra.

O pripremama izvještavali su njemački tiskani mediji, a utisci publike i sudionika sabrani su na stranici Komornoga zbora mladih Škole pjevanja u Koblenzu.